punkband heideroosjes naar stoppelhaene

De Nederlandse punkrockformatie de Heideroosjes komt naar Stöppelhaene. De band verzorgt vrijdagavond 28 augustus 2009 een optreden op het Stöppelveld, zo valt te lezen op de site van de punkers. De website van Stöppelhaene meldt de komst van de Heideroosjes nog niet. De Heideroosjes viert dit jaar haar 20-jarig bestaan met een speciaal dubbelalbum en een jubileumtournee, waarvan ook het optreden in Raalte deel uit maakt.

Het dubbelalbum ‘20 years: ode & tribute’ bevat odes van bands als Peter Pan Speedrock, Backfire, Bløf, Di-Rect, Krezip, Gorki, Rowwen Hèze en zélfs Urbanus, die allemaal een eigen versie brengen van liedjes van hun bevriende Heideroosjes. Daarnaast coveren de Heideroosjes zelf ook een aantal nummers van hun grote helden.

Wie had verwacht dat het ooit zover zou komen? Nou, niet die vier 15-jarige pubers die in 1989 in een oud kippenhok een bandje begonnen. Maar door hard werken en een ontembare energie groeide de Heideroosjes van rammelend punkbandje uit tot een internationaal opererend tourmonster. Met acht studio-albums én een prestigieuze Edison in de achterzak. Ook heeft de band al honderdduizenden albums verkocht en meer dan 1.500 concerten op haar naam staan.

De Heideroosjes-karavaan staat nooit stil. Begin jaren negentig speelde men alle clubs plat, daarna waren de festivals aan de beurt. Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop, ze werden allemaal veroverd. Eind jaren negentig richtte de Heideroosjes haar peilen met succes op het buitenland. Alleen of samen met muzikaal verwante bands als Pennywise, Offspring en The Misfits toerden de mannen de wereld rond. Parijs, London, Sarajevo, Milaan, Berlijn, New York, Los Angeles, Tokyo of Johannesburg, you name it, de Heideroosjes zijn overal geweest.

De line-up van de Heideroosjes is na die twintig jaar nog steeds ongewijzigd. De band bestaat uit Frank Kleuskens (gitaar/zang), Marco Roelofs (zang/gitaar), Fred Houben (bas) en Igor Hobus (drums).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.