politie waarschuwt opnieuw voor skimmen

De politie waarschuwt opnieuw voor skimmen. Bij de politie in Twente zijn sinds 1 januari maar liefst 66 aangiftes gedaan van pasfraude bij treinkaartjes-, betaal- en geldautomaten in de gehele regio.

Skimmen is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpas- of creditcardgegevens. Het is een vorm van betaalpasfraude waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland

Ook in Twente is de laatste trend met een ‘overlay-pad’ gesignaleerd. Hierbij heeft het afschermen van de pincode geen nut. Het hoesje dat over de toetsen zit, registreert in dat geval de pincode. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij bouwmarkten, wordt de complete ommanteling, inclusief vervalst toetsenbord over de betaalautomaat gezet.

De criminelen die de skim-apparatuur plaatsen, blijkt uit onderzoek, blijven in de omgeving van ‘hun’ apparatuur. Mocht je bijzonderheden waarnemen, aarzel niet, bel meteen de politie of waarschuw de eigenaar van de betaal- en/of geldautomaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.