olst wijhe start met kunststof inzamelen

Olst-Wijhe start met ingang van september met de inzameling van huishoudelijk kunststof verpakkingen. Het kunststof wordt elke vier weken huis-aan-huis ingezameld via speciale plastic zakken. Inwoners krijgen eind augustus uitgebreide informatie over de nieuwe inzameling thuisgestuurd met daarbij een startpakket.

Vanaf 2010 moet elke Nederlandse gemeente kunststof verpakkingsmateriaal inzamelen. Het doel is dat in 2012 ruim 42 procent van al het kunststofafval wordt gerecycled. Het afgelopen jaar werden in verschillende gemeenten proeven gedaan met gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsmateriaal. En met succes, want burgers waren massaal bereid om het gescheiden aan te leveren.

Meer dan 20 procent van de inhoud van de restafvalcontainer bestaat uit plastic verpakkingen, die nu gescheiden en gerecycled kunnen worden. De gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen betekent dan ook een forse besparing voor het milieu. Het ingezamelde kunststof wordt gerecycled tot grondstof voor nieuw verpakkingsmateriaal. Recycling zorgt er daarnaast voor dat er minder kunststof in afvalverbrandingsovens verdwijnt, waardoor een CO2-reductie wordt behaald.

De kosten voor de gescheiden inzameling worden gedragen door de verpakkingsindustrie. De burger betaalt niet extra voor de inzameling van kunststof. Sterker nog, omdat er straks minder kunststof in de restafvalcontainer zit, zet men deze waarschijnlijk minder vaak aan de weg. En minder ledigingen betekent een lagere afvalstoffenheffing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.