olst wijhe grote opkomst marle cda wint

Traditiegetrouw lag in buurtschap Marle – met één van de kleinste stembureaus van Nederland – donderdag het opkomstpercentage bij de verkiezingen extreem hoog. In de buurtschap van de gemeente Olst-Wijhe ging 90,2 procent van de stemgerechtigden naar de stembus, oftewel 46 van de 51 opgeroepen Marlenaren.

Net als in Marle stemden de meeste mensen in de gemeente Olst-Wijhe op iemand van de CDA-lijst. De christendemocraten kregen in Olst-Wijhe in totaal 1.478 stemmen. Op grote afstand gevolgd door de PvdA met 873. De PVV eindigde als derde met een achterban van 517 kiezers. Vlak voor respectievelijk de VVD (502), GroenLinks (400) en D66 (397).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.