nulse feesten verder als het ijsselfestival

De Nulse Feesten zijn niet meer, lang leve het IJsselfestival Den Nul! De organisatie van het dorpsfeest in Den Nul, dit jaar van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni, heeft afscheid genomen van de naam Nulse Feesten. Het dorpsfeest gaat verder als het IJsselfestival Den Nul. Een nieuw logo met daarin natuurlijk de Nulse bok en golven die de IJssel symboliseren, illustreert de overgang.

De naam IJsselfestival bestaat overigens al jaren. Hij werd eerder gebruikt voor het muziekfestival op zaterdag, waarbij er in meerdere tenten diverse acts optraden. “Maar op een gegeven moment bleek dat we met die formule niet heel veel meer mensen trokken”, vertelt Ellen Jannink, de woordvoerster van het IJsselfestival Den Nul. “De bezoekersaantallen wogen niet op tegen de kosten en de inspanningen. We hoopten vroeger op een regiofunctie, maar dat hebben we nu laten varen. We trekken mensen uit Den Nul en de omliggende dorpen en het is goed zo!”

Het feest begint vrijdagavond om 18.30 uur met een optocht voor en door alle Nullenaren. De optocht heeft dit jaar als thema ‘glitter en glamour’. Vanaf 21.00 uur gaat het feest verder met een optreden van de formatie 7 Op de Schaal van Richter. Het repertoire van de band bestaat uit pop/rock klassiekers, hits uit de top 40, Nederpopklassieker en een aantal Hollandse meezingers. Doordat 7 Op de Schaal van Richter beschikt over een zangeres en een zanger kan de band alle mogelijke muziek spelen. “Vroeger hadden we er altijd een Nederlandstalige artiest bij”, vertelt Ellen. “Maar het bleek dat dat nauwelijks meerwaarde had. Elke feesttentband heeft tegenwoordig al een blokje met Nederlandstalige liedjes en dan is een extra artiest gewoon niet nodig!”

Zaterdag gaat het feest vanaf 10.30 uur verder met het Nuls Dartstoernooi. Van 13.30 tot 14.30 uur kan de jeugd meedoen aan een spelencircuit. Deze activiteit wordt afgesloten met een ballonnenwedstrijd. Om 21.00 uur gaat het IJsselfestival weer van start met een optreden van de TOF! Partyband. “De band beschikt over een gevarieerd repertoire. Van Top 40 tot dance en van feestmuziek tot discohits. De show wordt ondersteund met videobeelden en plasmaschermen. De entree bedraagt 7,50 euro. De jeugd tot en met 16 jaar mag, met een geldig legitimatiebewijs voor 5 euro naar binnen.

Het zondagprogramma bevat twee nieuwe onderdelen. Allereerst gaat om 11.00 uur de Nulse Toertocht van start. Deze toertocht is bestemd voor oude brommers en fietsen met hulpmotors (minimaal 25 jaar oud). De route voor de brommers is ongeveer 75 kilometer lang en die voor de fietsen met hulpmotors circa 40 kilometer. De routes voeren de deelnemers door Salland en brengen hen ook naar de IJsellinie, waar een tussenstop is ingelast. Inschrijven kan van 9.30 tot 10.45 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. De deelnemers krijgen vooraf een kopje koffie en onderweg een drankje en een hapje aangeboden. Voor verdere informatie kun je bellen naar Hans Bouwmeester, tel: 0570-562603.

Om 12.00 uur start een grote dorpsbrunch in de feesttent. De deelnamekosten bedragen 3 euro per persoon (tot en met 12 jaar 1 euro). Om 14.00 uur gaat het tweede nieuwe onderdeel van start: ‘De grote Nulse Zeskamp’. “Dit onderdeel komt in de plaats van het NK Kop van Jut”, vertelt Ellen. “Het nieuwigheidje was daar vanaf. We wilden weer eens wat anders. We hebben in het verleden jarenlang een zeskamp gehad, maar op een gegeven moment werd het allemaal wat minder. Maar nu we het weer organiseren, is de belangstelling weer groot, als vanouds!” De inschrijving is inmiddels gesloten. Vanaf 17.00 uur speelt de formatie Commercial Break. Deze allround formatie is al vaker te gast geweest op de Nulse Feesten. En met gebleken succes. Vandaar dat de band er ook dit jaar weer staat.

Het IJsselfestival Den Nul serveert ook dit jaar weer het Nulletje. Twee eigen zoete mixdrankjes in kleine flesjes. “De één is een passielikeur, de ander een mixje van wodka en lemon. Ze vinden altijd gretig aftrek. Gewoon om even tussendoor te drinken, maar veel jongeren gebruiken ze ook om te mixen met frisdrank. Zie het als een leuk extraatje.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.