nieuwe kind en jongerenpraktijk in raalte

Kind- en Jongerenpraktijk Go! heeft haar deuren geopend in Zwolle en Raalte. Deze nieuwe praktijk helpt kinderen en jongeren bij verliesverwerking in de breedste zin van het woord. Go! heeft twee gespreksruimtes: Eén aan de Trompstraat 67 in Zwolle en één in gebouw De Klanken aan de Zwolsestraat 72 in Raalte.

“Verlies kan op veel plekken in het leven ervaren worden”, vertelt Gijs Visser, de oprichters van de praktijk. “Bijvoorbeeld het sterven van iemand in je omgeving, of het kwijtraken van je veilige basis door echtscheiding of pesten. Het kan ook zijn dat je uit je evenwicht bent en negatieve gevoelens ervaart.” De praktijk kan hulp/therapie bieden aan kinderen en jongeren die als gevolg van pijn vastlopen, zich terugtrekken, geïsoleerd raken of in de knoop zitten met hun gevoelens. Zij leren pijn en verlies een plek te geven, zodat ze weer verder kunnen.

Het team, dat bestaat uit zeven therapeuten en deskundige begeleiders, gaat vanuit verschillende invalshoeken met hen aan de slag. Van individuele gesprekken tot groepsweekenden, van creatieve sessies tot lichamelijke beweging. Gijs vertelt: “Wij willen graag met kinderen en jongeren aan de slag om samen pijn te leren voelen en te verwerken in plaats van weg te stoppen. Zodat zij met zelfvertrouwen en openheid weer midden in het leven kunnen staan. Dat doen we voor elke cliënt op een manier die bij hem of haar past.”

Kind- en Jongerenpraktijk Go! wil zich ook richten op jongeren met een licht verstandelijke beperking. De begeleiders uit het team van Go! hebben veel expertise op dit gebied. Ook voor deze jongeren kan er begeleiding op maat geboden worden. “Verder bieden we stervensbegeleiding aan. Juist in de laatste fase van je leven kan het zo waardevol zijn om met een onafhankelijke begeleider te kijken naar wat je nog wilt en nodig hebt.” Tot slot is er voorlichting mogelijk aan scholen en instellingen op het gebied van verliesverwerking en het begeleiden van kinderen en jongeren hierbij. Kind- en Jongerenpraktijk Go! is bereikbaar via: 06-11097614.Zie ook de site: staging2.kind-jongerenpraktijkgo.nl.

Een opvallende persoon in het team is Michel Boerebach, voormalig profvoetballer. Hij verloor zijn beide zoontjes bij een vreselijk auto-ongeluk. Hierover schreef hij het boek ‘Nooit meer zaterdag’ dat verscheen in 2005. Met zijn aangrijpende verhaal wil hij anderen helpen en steunen die worstelen met een verlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.