Home / archiefcentraal / neem een boek mee als je op vakantie gaat

neem een boek mee als je op vakantie gaat

Ze lezen een boek. En dat doen ze niet zomaar. Ze werken mee om ons – maar vooral ook de jeugd – er aan te herinneren dat het tijdens de vakantie zo heerlijk is om een goed boek te lezen.

De posters zijn onderdeel van de actie ‘zomerlezen’. Uit onderzoek blijkt dat 67 procent van de Nederlanders de vakantie de ideale tijd vindt om een boek te lezen. En als we bij ons zelf nagaan, klopt dat wel. Zit je op de camping lekker voor je tentje niets te doen, dan is zo’n boek toch een heerlijke bijkomstigheid. Anders ben je maar druk-druk-druk, daar voor dat tentje heb je dan ook het idee dat je toch wat moet doen. Een boek lezen dus.

Hoe kom je dan aan zo’n boek? Nou, we werden door de bibliotheek op de campagne ‘zomerlezen’ gewezen. De bibliotheek, dat is inderdaad dé plek om voor je vakantie boeken te bemachtigen. Ze hebben er speciaal langere uitleentermijnen voor in het leven geroepen. Maar de boekhandel is ook een goede plek om aan je boek te komen. Denk bijvoorbeeld aan de boeken die je met je verjaardag kreeg. Neem díe mee om tijdens de vakantie rustig uit te lezen.

Lees ook

Elf scholen in de komende zestien jaar op de schop

Gemeente Raalte en schoolbesturen presenteren plan om schoolgebouwen te vernieuwen RAALTE – Alle schoolgebouwen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.