natuurbad heidepark wil grote waterspeeltuin

Stichting Natuurbad Heidepark wil een grote waterspeeltuin realiseren op het terrein van zwembad Heidepark. Deze waterspeeltuin moet een nieuwe impuls geven aan het bezoek van het natuurbad. Met gemeentelijke en andere subsidies en sponsoracties wil de stichting het benodigde bedrag, circa 250.000 euro, bijeenbrengen.

De plannen voorzien in een waterspeeltuin voor alle leeftijdscategorieën. De initiatiefnemers denken aan de volgende onderdelen: Een indoor zandbak voor de peuters; een junglepad waar kleuters naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren en kunnen schommelen of wipwappen; voor de tieners een klimwand; een kindvriendelijke omheining die ervoor zorgt dat de kleintjes niet ongezien in het water terecht kunnen komen; een ruim terras (voor een kopje koffie met iets erbij) en een aantal educatieve voorzieningen bij het bad, waarbij de combinatie van water, pompen en allerhande bakken en gootjes voor het nodige water(beheer)plezier kan zorgen.

Verder denkt de stichting aan een dierenweide, zal er mogelijk in samenwerking met Camping Heidepark een speelpiratenschip gerealiseerd worden en moet er een uitkijkpost komen voor het toezicht houdend personeel. Met de waterspeeltuin wil het bestuur het zwembadbezoek ook minder weersafhankelijk maken. “Dit alles zal een meerwaarde vormen voor het dorp Lemelerveld en de directe regio”, zo stelt Evert Stobbelaar, voorzitter van Stichting Natuurbad Heidepark. “Met de huidige mobiliteit en de juiste publiciteit mikken wij op een gebied dat loopt van Raalte tot Hellendoorn en van Ommen tot Dalfsen. Met de juiste publiciteit moet het bad op deze wijze ook interessant zijn voor groepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoolreisjes of kinderfeestjes.”

De plannen voorzien ook in extra parkeerruimte. Door het verleggen van het Zwembadlaantje ter hoogte van het zwembad kan er aan beide zijden parkeerruimte worden gecreëerd. Hiermee kunnen tachtig parkeerplekken worden aangelegd. De voorzijde van het bad (de ruimte tussen de twee ingangen) blijft vrij om het open karakter van het zwembad te behouden. De fietsstallingen zullen verplaatst worden naar een ruimte binnen de huidige hekken (links van de kleine ingang). Stobbelaar: “Naar onze mening is dit een ultieme kans om niet alleen ons zwembad op de kaart te zetten, lokaal maar zeker ook regionaal, maar ook is het een aanvulling voor het dorp en de omgeving.” Voor meer informatie over de plannen zie staging2.zwembadheidepark.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.