Home / archiefcentraal / nationale zweefvliegtop bij aero club salland

nationale zweefvliegtop bij aero club salland

Ongeveer de gehele Nederlandse zweefvliegtop heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Sallandse Tweedaagse (S2D), een landelijke wedstrijd bij Aero Club Salland bij Lemelerveld. Allerlei zweefvliegtuigen, ongeveer vijftig kisten in totaal, streden daarbij voor de veertiende maal om de felbegeerde Salland trofee.

Bij een zweefvliegwedstrijd vliegen alle vliegtuigen (in dezelfde klasse) dezelfde opdracht. Dat kan bijvoorbeeld een route zijn van 300 kilometer lang, welke in de vorm van een driehoek moet worden afgelegd. Degene met de hoogste gemiddelde snelheid krijgt de meeste punten. Wat zaterdag en zondag precies de opdracht was, is ons nog onbekend. Dat zal spoedig worden gecommuniceerd via de site van Aero Club Salland. Wel hebben we wat leuke kiekjes van Harrie Huisman toegestuurd gekregen, waarvoor dank.

Lees ook

Bestuursleden Stichting Ouderenwerk Heino nemen afscheid

HEINO – Stichting Ouderenwerk Heino heeft tijdens de laatste vergadering van het afgelopen jaar, afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.