nationale zweefvliegtop bij aero club salland

Ongeveer de gehele Nederlandse zweefvliegtop heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Sallandse Tweedaagse (S2D), een landelijke wedstrijd bij Aero Club Salland bij Lemelerveld. Allerlei zweefvliegtuigen, ongeveer vijftig kisten in totaal, streden daarbij voor de veertiende maal om de felbegeerde Salland trofee.

Bij een zweefvliegwedstrijd vliegen alle vliegtuigen (in dezelfde klasse) dezelfde opdracht. Dat kan bijvoorbeeld een route zijn van 300 kilometer lang, welke in de vorm van een driehoek moet worden afgelegd. Degene met de hoogste gemiddelde snelheid krijgt de meeste punten. Wat zaterdag en zondag precies de opdracht was, is ons nog onbekend. Dat zal spoedig worden gecommuniceerd via de site van Aero Club Salland. Wel hebben we wat leuke kiekjes van Harrie Huisman toegestuurd gekregen, waarvoor dank.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.