meeste sallandse politici voor zwientie tikken

In Brabant hebben dierenactivisten ‘Zwientje Tik’ van de agenda weten te krijgen. We waren benieuwd hoe Sallandse politici tegenover dit Luttenbergse ‘spel’ staan. De reacties lopen uiteen, maar gaan in meerderheid naar ‘onschuldig volksvermaak’. Laat maar naar Dalfsen komen. Lijkt me voor het dier niet erg. Aanpakken die activisten. Maar ook: “Zeer dieronvriendelijk.”

Arno van Dijk van het CDA in Dalfsen heeft zich speciaal voor ons (voor jullie dus) verdiept in zwientie tikken. “Inmiddels heb ik wat meer info. Lijkt me een fantastisch festijn en zeker niet in de laatste plaats voor het varken. Lekker in de modder banjeren en rennen. Geen enkel probleem dus, laat maar komen naar Dalfsen, ik ga zeker kijken.”

Jaap Gerkes van de VVD Olst-Wijhe denkt daar heel anders over: “Sorry, ik kan daar nog steeds de lol niet van inzien. Bovendien is het zeer dieronvriendelijk en nut en noodzaak is naar mijn mening ver te zoeken. Ik vraag me af wat het doel is van de organisatoren, behalve wat plat vermaak. Ik denk dat het doel is om heel veel bier te verkopen tijdens en na afloop van het spektakel. Wat weer voor veel ellende kan zorgen. Dus kortom: Om mij mag het worden afgeschaft.”

Hoe anders denkt VVD Raalte daar over. Ben Nijboer: “Wij hopen en gaan ervan dat de organisatoren van het zwientie tikken nooit zullen (bez)wijken voor dierenactivisten. Luttenbergers weten over het algemeen heel goed hoe ze wel en niet met dieren kunnen omgaan, dus daar hebben we het volste vertrouwen in. De afgelopen jaren hebben vele tienduizenden mensen naar dit schouwspel gekeken en met eigen ogen kunnen zien, dat het allemaal heel netjes en ordentelijk verloopt. Waar bemoeien die activisten zich mee. Het wordt tijd dat dierenactivisten keihard worden aangepakt.”

Egbert den Daas, Lokaal Alternatief Raalte: “Zwientie tikken lijkt mij een vrij onschuldig volksvermaak. Ik denk niet dat varkens hier blijvende psychische schade van zullen ondervinden. Het leven in een megastal lijk mij veel meer stress opleveren voor varkens. En duurt ook veel langer. Verbieden lijkt mij dan ook niet nodig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.