maximumsnelheid rondweg wijhe naar 70

De snelheid op de rondweg van Wijhe wordt verhoogd van 50 naar 70 kilometer per uur. Dat plan wordt deze maand in de raad besproken. Met het verhogen van de snelheid moet de Omloop aantrekkelijker worden. En de verhoging moet vooral de Raalterweg minder aantrekkelijk maken.

Laatstgenoemde weg is erg populair om vanuit Raalte in Zwolle te komen. Niet alleen Raaltenaren zijn bekend met die route, zelfs uit het Twentse achterland weten chauffeurs dat je via Wijhe veel sneller in Zwolle kunt belanden dan via Heino en Wijthmen. Het verkeer op de Raalterweg zou je ook kunnen weren met een knik in die weg, maar dat zou dan ín het dorp Wijhe vermoedelijk weer sluipverkeer opleveren, richting Stationsweg.

De gemeente Olst-Wijhe wil eerst onderzoeken welke gevolgen de snelheidsverhoging heeft voor de nieuwbouwwijk, die tegen de rondweg is aangebouwd. Vallen die qua geluid en lucht mee, dan gaat de maatregel door.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.