mais overleeft roundup maar mens niet

Gerda Verburg, minister van landbouw, vindt dat Nederland het goed moet vinden dat je maïs genetisch mag veranderen, zodanig dat je een maïsveldje met gif kunt bespuiten om onkruid te verdelgen zonder dat de maïs doodgaat. Andere landen hebben dat verboden, omdat ze tegen het gif zijn dat je daarbij gebruikt, maar Verburg ziet geen probleem.

Als het land akkoord is, kan een gemeente nog altijd tegen zijn. Raaltenaar Hans de Kort wil daarom graag de discussie in de Raalter politiek voeren. Op Radio 1 was recent een interview over Monsanto, het welbekende bedrijf dat proefvelden met genetisch gemanipuleerde maïs aanlegt. Volgens De Kort is dat gesprek een goede basis om de discussie mee in te gaan. Wat opvalt in het interview is dat de roundup (het gif dat het onkruid doodt) ook in de gemanipuleerde maïs gaat zitten. Die maïs gaat er niet dood van, maar het komt wel in het lichaam van de consument, die er dan later alsnog ziek van wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.