Home / archiefcentraal / luttenberger achter site voor festivalfreaks

luttenberger achter site voor festivalfreaks

Echte festivaljunks mogen we ze wel noemen. Iedereen die wel eens naar Pinkpop, Lowlands of Werchter is geweest, weet het: Dergelijke meerdaagse festivals zijn een uitputtingsslag. Maar Lars (20) en Ken Holtmaat (21) en Jurry Oortwijn (20) gaan nog een stapje verder. Zij vertrekken woensdagochtend naar het Engelse popfestival Glastonbury. Als dat maandag is afgelopen, reizen ze naar België voor Werchter (waar hun vrienden wachten). En als die festivalmarathon achter de rug is, gaan ze helpen bij de opbouw van het Luttenbergse popfestival Lil’Hil.

“We waren eerst nog van plan om er nog een festival bij te doen”, lacht Ken. “Maar dat werd echt teveel van het goede. Zoiets als dit zullen we ook niet snel weer doen!” De belevenissen van de drie kun je later teruglezen op de nieuwe site www.festivaljunk.nl. De grote man achter die site is Jurry. “Ik heb een studie Event Management gevolgd en mijn afstudeerstage was bij de samenwerkende Zwolse evenementenbureaus ‘tienvoorzeven’ en Play Productions.”

“Ik ga al jaren naar festivals en ik heb daarvan een dagboek bijgehouden. Dat heeft uiteindelijk zelfs geleid tot een boekwerk. Als ik voor mijn opleiding ergens kwam en ik me moest voorstellen, nam ik dat boek mee. Toen mijn stagebegeleider bij tienvoorzeven het zag, raakte hij meteen enthousiast. Een paar dagen later had hij de site www.festivaljunk.nl al voor me vastgelegd. ‘De festivaljunk, dat word jij!’” Het is de bedoeling dat deze site, die is gelieerd aan de twee organisatiebureaus, een landelijk ontmoetingspunt wordt voor festivalfreaks. “We willen er naartoe werken dat iedereen er zijn of haar festivalverslag op kan zetten”, vertelt Jurry.

De charme van de festivals? “De muziek, de sfeer, de mensen, de zorgeloosheid, het gevoel van vrijheid. Even een paar dagen geen wekker en geen regels.” Onmisbaar op een festival? “Bier, ijsjes, mooie meisjes en afterparty’s.” En hoe denken ze die marathon van alcohol, feest en rock’n roll te gaan overleven? Lars: “Die drie dagen tussen Glastonbury en Werchter zijn cruciaal. We willen die drie dagen zo weinig mogelijk doen. Gewoon uitrusten, bijkomen en lekker aan het strand liggen.” Jurry: “En als het even kan, wil ik nog een openbaar zwembad opzoeken. Het hele zaakje erin. Even de kleren wassen!”

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.