Home / archiefcentraal / luttenberg verwelkomt duizenden bezoekers

luttenberg verwelkomt duizenden bezoekers

Duizenden mensen hebben zondag een bezoek gebracht aan straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ in Luttenberg. Zij genoten van diverse straatkoren, een grote braderie, straattheater en ander vermaak. Ook het tegelijkertijd gehouden Historisch Festival bij Landbouwmuseum De Laarman bracht vele honderden mensen op de been. Zij konden kijken naar een recordaantal oldtimers: Tractoren, brommers, vrachtwagens en stationaire motoren.

Hoeveel bezoekers de beide activiteiten precies op de been hebben gebracht is onbekend. Het Luttenbergse straatkoor De Stroatkjals heeft dit jaar een poging gedaan het aantal bezoekers te tellen, maar kan daar pas later deze week uitspraken over doen. Maar wat doen de bezoekersaantallen er eigenlijk toe? De mensen genoten van het goede weer, de terrassen en de diverse optredens en werden af en toe alleen opgeschrikt door een passerende schaapskudde.

Het mag inmiddels bijna een traditie heten: De beide activiteiten gaan gepaard met goed weer. En hoewel de voorspellingen niet al te best waren en het de dag ervoor nog met bakken uit de hemel kwam, gedroegen de weergoden zich ook dit jaar voorbeeldig. Speciale vermelding verdient het optreden van het Heino’s Schreeuwkoor. Zelden zal een optreden op het straatkorenfestival tegelijkertijd zoveel lachende, maar ook vragende gezichten hebben opgeleverd. De heren hadden de kelen flink gesmeerd met allerhande alcoholische versnaperingen en ‘trakteerden’ de bezoekers ongeveer een kwartier lang op het ‘betere schreeuw- en brulwerk’.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.