locatie pijffers in top 6 verrommelde plekken

Beekdalen, heidevelden, erven, landgoederen, buitenplaatsen, bossen, uiterwaarden, polders en veengebieden. Het landschap is heel afwisselend en op veel plaatsen nog prominent aanwezig, maar ook kwetsbaar. Nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen worden steeds vaker aangelegd bij gebieden die landschappelijk waardevol zijn. Ons landschap verrommelt.

Afgelopen maanden zijn op verkniptlandschap.nl vele meldingen binnengekomen van verrommelde locaties in Nederland. Per provincie zijn er zes genomineerd voor de meest verrommelde plek. De burger bepaalt wat de meest verrommelde plek is van de provincie. Ook Natuur en Milieu Overijssel heeft een top 6 van meest verrommelde plekken (in totaal veertig) in de provincie, waaronder ook Autohandel Pijffers tussen Wijhe en Raalte.

Volgens Natuur en Milieu Overijssel doet het aanzien van Pijffers afbreuk aan het Sallandse landschap. “Een autosloopbedrijf is midden in het buitengebied gevestigd en heeft een hele rij auto’s in het zicht geparkeerd”, zo is de officiële lezing waarmee het bedrijf de ‘finale’ heeft gehaald. Tot en met donderdag 9 juli kun je op verkniptlandschap.nl stemmen op deze locatie als meest verrommelde locatie in de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.