Home / archiefcentraal / lama jeroen met band zeus op dieksiepop

lama jeroen met band zeus op dieksiepop

In Haarle wordt op zondag 19 juli de vijfde editie van Dieksiepop gehouden. De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar de bands Barbarella, Colossa en Zeus. De van X-Factor en Idols bekende Marian verzorgt daarnaast nog een kort gastoptreden. DJ’s De Kaasverzamelaars hebben getekend voor de verdere muzikale invulling. En dat is nog lang niet alles. De bezoekers kunnen ook meedoen aan een wedstrijd luchtgitaar spelen.

Het uit Nijmegen afkomstige Barbarella zal de aftrap verzorgen. Deze band speelt stonerrock, een mengelmoesje van seventies hardrock en psychedelica en punk, en bracht in 2008 hun goed ontvangen debuutalbum ‘Neon City’ uit. Daarna is het de beurt aan de formatie Colossa. Dit trio uit Limburg en Utrecht is slechts een jaar bezig, maar wordt alom geprezen.

Als afsluiter is de Amsterdamse band Zeus gestrikt. Jeroen van Koningsbrugge (van onder andere De Lama’s en Draadstaal) is de zanger van deze (stoner)rockband. De Kaasverzamelaars draaien echt van alles, van dance tot golden oldies, van punk tot metal en van indie tot classic rock. Dit duo stond vorig jaar ook al op Dieksiepop en zorgde er toen voor dat de hele tent de pan uit swingde. De van de X-Factor en Idols bekende Marian is na haar breuk met Roef helemaal opgebloeid en zij zal proberen om de harten van alle Dieksiepoppers te stelen.

Ook is er het kampioensschap luchtgitaar spelen. “Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een gratis luchtgitaar en maakt dus kans op deze prestigieuze titel”, zo laat de organisatie weten. “Voor de hongerige mens is de vestiging van MCBesten weer geopend. Onze chefs zorgen ervoor dat alle buikjes gevuld worden. Uiteraard is er nog veel meer te beleven, maar daarvoor moet je gewoon naar Dieksiepop komen.”

De eerste onofficiële Dieksiepop werd gehouden in 2003 en vond plaats op het terrein van de Dieksies. Het jaar erop werd er uit geweken naar de Haarleveldweg 2a in Haarle, de huidige locatie. “We mogen met trots zeggen dat Dieksiepop zich als festival heeft bewezen”, stelt de organisatie. “Niet de grootte van Dieksiepop, maar het feit dat bijna alles kan, maakt Dieksiepop elk jaar weer een feest. Vliegende bankstellen, mensen in de nok van de tent en buikschuiven over biertafels. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt verwachten.”

Lees ook

Parentshouse in Raalte krijgt definitieve status

RAALTE – Het Parentshouse in Raalte blijft. Het Raalter college van B&W heeft besloten om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.