kwiek laatste op top handball tournament

De Noorse ploeg VAG Vipers heeft het Top Handball Tournament van Voorwaarts Twello gewonnen. In de beslissende wedstrijd werd de Nederlandse jeugdselectie met 37-28 verslagen. Kwiek eindigde als vierde en tevens laatste. Het handbaltoernooi werd gehouden in het kader van het 75-jarig jubileum van Voorwaarts.

Ondanks het feit dat Kwiek al haar wedstrijden verloor, was het echt genieten afgelopen weekend in sporthal Jachtlust in Twello. Er was handbal op topniveau te zien. Vooral de Noorse ploeg maakte veel indruk. Noorwegen is bij de vrouwen de regerend Olympisch en Europees kampioen. In de ploeg van de Vipers stonden enkele speelsters met interlandervaring. Ook de Nederlandse international Birgit van Os maakt deel uit van die Noorse ploeg.

De Noren wonnen hun eerste twee wedstrijden tegen de eredivisieploegen GIBO Groep Kwiek en Van der Voort Quintus. Vooral het duel tegen Quintus was prachtig om te zien. Pas in de laatste seconden werd de wedstrijd beslist. Omdat ook de jeugdelectie (beste Nederlandse speelsters van 16 en 17 jaar) van Kwiek en Quintus won, werd de laatste wedstrijd van het toernooi ook de finale. Een droomscenario voor de organisatie.

In die finale liepen de meiden van de Nederlandse jeugdselectie vanaf het begin zo maar uit tot 7-0. Bij die stand schrok de hele sporthal toen de Noorse trainer even kort maar heel hard schreeuwde. Gek genoeg begon het bij de Noorse ploeg opeens wel te lopen. Nog voor rust was de schade hersteld en stonden ze op een ruime voorsprong: 18-12. Na rust werd het nog heel even spannend, maar de overwinning ging uiteindelijk terecht naar VAG Vipers.

De Noorse ploeg leverde ook de topscorer van het toernooi; Ingunn Birkeland met 22 treffers. Beste speelster van het toernooi werd Estavana Polman van de Nederlandse jeugdselectie. Tot beste keepster werd Larissa van Dorst gekozen. Ook zij is van de Nederlandse jeugdselectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.