koolzaadveldje in langkamp voor biobrandstof

In de Raalter woonwijk de Langkamp woekert een veldje koolzaad. Onkruid, teken van slecht onderhoud, de wijk holt achteruit in haar reputatie. Bewoner Rinus Vrijdag stuurde ons bijgaande tekst met foto.

“Ooit was de wijk de Langkamp een van de mooiste en groenste wijken van Raalte. Door de jaren heen daalde de wijk naar het niveau van een volksbuurt. Reden voor de gemeente Raalte om de bezem door de wijk te halen. Dat laatste is ook letterlijk uitgevoerd. Struiken werden gerooid en er volgde een kaalslag onder de bomenpopulatie in de wijk.”

“Een andere verandering in de wijk was de komst van nog meer parkeerplaatsen. Immers er moest voorkomen worden dat de automobilist meer dan tien meter vanaf de auto naar huis moest lopen. Nu de parkeerplaatsen zijn aangelegd en de bestrating vernieuwd doemde het volgende probleem op, wat te doen met die kale veldjes waar voorheen struiken en bomen stonden. Je zou denken dat de keuze zou vallen op normaal gras. Mis, het kan nog gekker.”

“De gemeente Raalte ziet geld in de kleine stukjes grond en wel als ‘landbouwgrond’ waar uitstekend koolzaad op verbouwd kan worden. Even ter verduidelijking, van koolzaad wordt onder andere Biobrandstof gemaakt waar auto’s uitstekend op rijden. Door de vele regen en de regelmatige zonnestralen schiet dat koolzaad uit de grond. Het wachten is op het moment dat de eerste biobrandstofpomp in de wijk wordt geplaatst. Wijkvoorziening heet dat. De bewoners van De Gaarden wachten belangstellend op het moment dat er geoogst gaat worden. Toch weer tijd om even naar je buren te kunnen zwaaien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.