koninklijke interesse voor project interimair

Een project van Interimair Raalte om langdurig werklozen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een zo hoog mogelijke trede op de re-integratieladder, heeft veel interesse gewekt op het jubileumcongres van DIVOSA op de Jaarbeurs Utrecht. Onder andere Prinses Maxima liet zich voorlichten wat het project ‘Met Kompas Koersen Naar Eigen Kracht’ precies inhoudt.

Het project is zo succesvol gebleken, dat het recent door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid officieel is gecertificeerd tot één van de zeven landelijk best practices ten behoeve van de doelgroep langdurig werklozen. Het project, ontwikkeld ten behoeve van de gemeente Schiedam, is hiermee onderzocht op effectiviteit van de inzet van re-integratiemiddelen. De resultaten hebben de verwachtingen en doelstellingen ruimschoots overtroffen en bewijzen dat – ook in tijden dat het economisch tegenzit – het de moeite waard blijft om te investeren in mensen die langdurig werkloos zijn.

Het project is opgezet vanuit de overtuiging dat iedereen, ondanks bepaalde belemmeringen, bepaalde krachten en kwaliteiten heeft. Centraal in de klantbenadering staat klantgerichtheid: Het opbouwen van een professionele vertrouwensrelatie, een respectvolle benadering, een ruime bereikbaarheid en een kleine caseload. Het project is niet alleen door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzocht op effectiviteit, er is ook een klantenonderzoek onder de Schiedamse langdurig werklozen zelf verricht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.