klussende vrijwilligers helpen wereldwinkel

De Wereldwinkel in Raalte heeft de kelder onder het pand omgebouwd tot een prachtige opslagruimte. Op zich is dat geen nieuws, maar de manier waarop dat tot stand is gekomen is het vermelden meer dan waard. De klus is geklaard met leerlingen en vrijwilligers en met materiaal dat geschikt op de kop is getikt.

“Door toeval en onderlinge contacten kwamen ideeën bij elkaar, hetgeen heeft geleid tot een praktische en overzichtelijke opslagruimte”, aldus Abe Kooi van de Wereldwinkel. “Via een vrijwilliger hoorden we dat leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Carmel College Salland hieraan graag wilden meewerken. Een andere vrijwilliger attendeerde ons op de winkelinventaris van de vroegere Franciscushof.” Licht sloopwerk, schilderwerk, aanpassingen van de elektrische installatie en het opstellen van de winkelinventaris, alles is gedaan met steun van lokale ondernemers en uitgevoerd door vrijwilligers en leerlingen.

De laatste stap in dit proces is natuurlijk dat we met z’n allen naar de Wereldwinkel gaan voor bijzondere producten – leuke cadeaus – uit niet-westerse culturen. De winkel maakt deel uit van een vereniging, die inmiddels veertig jaar bestaat, 12.500 vrijwilligers in Nederland heeft en dagelijks doet aan fairtrade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.