kermis haarle zoekt het dit jaar hogerop

Of de weergoden ook meewerken, dat blijft in het geval van de Kermis Haarle altijd maar de vraag. Want als het om weer gaat, heeft het feest bijna elk jaar pech. Wind, regen en storm, niks is de feestgangers de afgelopen jaren bespaard gebleven, maar in Haarle geven ze de moed echt niet zomaar op. Van donderdag 4 tot en met zondag 7 juni wordt daarom gewoon weer de Kermis Haarle gehouden.

“De laatste jaren viel het trouwens wel mee met het weer”, stelt Ilse Groote Stroek, de woordvoerster van de Kermis Haarle. “We hadden de afgelopen jaren in elk geval op zondagmiddag mooi weer. We weten dat andere dorpen het ook volgen. Als wij slecht weer hebben, is het met het Luttenbergs Feest vaak mooi. Vorig jaar kregen we op zondagmiddag al een reactie van een Luttenberger. ‘Het is hier hartstikke mooi, hoe moet het nou met ons?’ En ja hoor, met het Luttenbergs Feest was het minder, ha ha! Dat is toch mooi, een beetje strijd!”

Van begin tot eind is er een vol programma. Te beginnen op de donderdagavond met de jaarlijkse cabaretavond. Vorig jaar tekenden enkele ‘dorpscoryfeeën’ voor de invulling van deze avond, deze keer is de bekende cabaretgroep Twente Plat aangetrokken. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten (à 10 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Gulf Haarle, Tankstation Spijkerman en de VVV’s in Raalte en Nijverdal.

De vrijdag begint om 18.30 uur met een mountainbikerit, met medewerking van ‘De Vrienden van de Fiets’, een clubje wielrenners uit Haarle en omstreken. Pas daarna is de officiële opening met het hijsen van de vlag op het feestterrein, waarna de schooljeugd ballonnen oplaat om te zien welke ballon het verst afdrijft. Als de ballonnen uit zicht zijn, volgt de Crazy Bike Race voor de basisschooljeugd. Tot in de kleine uurtjes verzorgt Radio NL muziek in de feesttent, waar die avond ook een ‘special guest’ genodigd is. Wie dat is, wil de organisatie nog niet kwijt.

Zaterdagochtend vanaf 10.00 uur zijn de standhouders druk in de weer voor de jaarlijkse rommelmarkt. Tegelijk kan de jongste schooljeugd in dorpshuis Cultura terecht voor een theatershow met Kareltje en Jasmijn, ook bekend van het Avonturenpark. De groepen 5 tot en met 8 kunnen die ochtend op het kermisterrein meedoen aan een spectaculaire zeskamp. Vanaf 13.00 uur gaan de Highland Games van start, de nieuwe invulling van de traditionele zeskamp. De deelnemende teams worden allemaal in traditionele Schotse kilts gestoken en hen wacht vervolgens een fysiek zwaar spelenparcours met onderdelen als de ‘Whisky walk’ en ‘roll de barrel’.

“De teams die elk jaar meedoen aan de zeskamp hadden aangegeven dat de spelletjes wel wat zwaarder mochten worden”, vertelt Ilse. “Dan kunnen ze het krijgen ook, ha ha! En het loopt goed met de inschrijvingen. Op dit moment hebben er zich al tien teams opgegeven, maar de teller loopt nog.” Wil jij ook meedoen? Dat kan. Een team dient te bestaan uit vijf personen (inclusief een teamcaptain), die ouder zijn dan 15 jaar. Opgave is mogelijk bij Marian Heethaar: 0548-595796. Voor een ouderwetse stapavond moet je ook de zaterdagavond in de tent zijn, want dan staat Papa di Grazzi op het podium.

En dan de zondag, die start traditioneel om 10.00 uur met een kerkmis, en aansluitend de seniorenochtend die wordt voorzien van een muzikale noot. De middag staat verder in het teken van dieren. De kinderen kunnen vanaf 14.00 uur prijzen winnen door in te zetten bij verschillende marmottenraces. Om 15.00 uur begint ‘Schijt-Je-Rijk’. Op een afgebakend en in vakken verdeeld deel van het feestterrein mogen enkele dieren ongegeneerd hun gang gaan. Het gaat om drie dieren, welke soort wil de organisatie nog niet kwijt. De bezoekers kunnen, uiteraard tegen een kleine betaling, proberen te raden welk dier het eerst ‘schijt’ in welk vak. De winnaar krijgt het inleggeld van die middag. “Het is typisch zo’n idee dat ontstaat als je ’s avonds met elkaar gezellig zit te brainstormen. Iedereen was meteen enthousiast”, vertelt Ilse. DJ Bas Diekman en het duo Helemaal Hollands sluiten zondagmiddag vanaf 14.30 uur de deuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.