kat geniet van heerlijk plekje in knotwilg

Katten slapen graag. En vooral veel. Op vaak de raarste plekken. Dat weet ook de Sallandse vogelliefhebber Gerard Broekgerrits. Tijdens zijn reguliere controle van diverse nestkasten, kwam hij zelfs in een knotwilg een kat tegen.

“Gelukkig zat de kat niet in de buurt van een vogelnest”, zegt Broekgerrits. “Want katten kunnen vooral in de broedtijd veel schade aanrichten aan broedsels. En als er een kat in de buurt van een nest is, komen de ouders niet voeren. Wel zullen de ouders er alles aan doen om de kat weg te lokken, om vervolgens hun kroost alsnog te voeren en te verzorgen.” Broekgerrits heeft de kat in de knotwilg verder met rust gelaten. “Maar ik kon het niet nalaten om er even een foto van te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.