Home / archiefcentraal / hoeveel volle baantjes zwem jij in een uur

hoeveel volle baantjes zwem jij in een uur

Hoeveel baantjes kun jij zwemmen in een uur? Die vraag staat maandag 22 juni in zwembad De Tippe in Heino centraal tijdens de Sanex Uurchallenge, wanneer tientallen zwemliefhebbers het water in duiken om hun persoonlijk gestelde doel te bereiken.

Het zwemfestijn wordt georganiseerd door Zwemvereniging De Tippe, die als eerste de Sanex Uurchallenge naar de westelijke helft van Overijssel haalt. Duizenden Nederlanders maken sinds oktober 2007 via www.sanex.nl gebruik van de ‘Zwemcoach’, een persoonlijk online trainingsprogramma met tips van Pieter van den Hoogenband.

Om 18.30 uur klinkt in Heino het eerste startschot en zestig minuten later vertelt het tijdsregistratiesysteem ‘ChampionChip’ welke afstand iedereen heeft afgelegd. Deze professionele tijdwaarneming wordt ook bij marathons over de hele wereld gebruikt. Alle deelnemers ontvangen vooraf een enkelbandje met chip, aan de hand waarvan de afgelegde afstand af te lezen is.

De Sanex Uurchallenge in Heino is onderdeel van de landelijke campagne ‘Zwemmen met Pieter’. Sanex en de KNZB zetten zich samen met drievoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband sinds oktober 2007 in om zo veel mogelijk mensen aan het zwemmen te helpen. Dit omdat het één van de gezondste sporten is.

De inschrijving voor de challenge in Heino is nog open. Iedereen ouder dan 16 jaar en in het bezit van een zwemdiploma kan meedoen. Zij kunnen zich via www.uurchallenge.nl aanmelden.

Lees ook

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.