hoe reageren we op onverwachte acties

Ruim tweehonderd bezoekers hebben dinsdag het congres ‘Veiligheid: Hoe kun je veiligheid managen?’ bijgewoond. Dat congres werd gehouden door politie IJsselland in samenwerking met Christelijke Hogeschool Windesheim. Beide kijken ze terug op een succesvol evenement, te meer omdat de aanwezigen van organisaties waren uit verschillende sectoren en bovendien uit alle delen van het land afkomstig.

Met het congres wilden school en politie hun kennis en ervaring delen met partijen die direct of indirect betrokken zijn bij de veiligheid van burgers, zoals scholen, gemeenten, brandweer, hulpverleningsdiensten en het management van grotere organisaties. Sprekers en gasten uit het buitenland waren aanwezig, zoals de korpschef van de Belgische politiezone Dendermonde en de heer Turunnen, die betrokken was bij de school-shooting op de Jokela high school in Finland.

De laatste jaren lijken steeds meer ingrijpende en schokkende incidenten plaats te vinden die enorme impact hebben op de maatschappij, zoals het drama in Dendermonde, maar ook de gebeurtenis op Koninginnedag in Apeldoorn. “De eerste vraag die iedereen steeds stelt is: Waarom? Het lijkt alsof het steeds zomaar gebeurt, terwijl we achteraf vast moeten stellen, dat er wel signalen aan vooraf zijn gegaan”, stelde Jaap Timmer, lector Veiligheid bij Windesheim. “Door als instanties en organisaties intensief met elkaar samen te werken en daarbij vooral burgers te betrekken zijn we samen beter in staat om een dergelijk gruwelijk incident voor te kunnen zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.