hoe lang kan een brandnetel worden

De zomer moet nog beginnen, maar op de redactie van Salland Centraal druppelen de mailtjes met klachten over woekerend onkruid in de gemeente Raalte alweer binnen. Eén boze inwoner van Raalte Noord stuurde ons er zelfs enkele foto’s bij. De foto’s zijn gemaakt langs het water bij de Lijster. De bewoners zien vanuit hun woning het water echter niet meer, want de gigantische brandnetels verpesten het uitzicht.

In het mailtje werd verder de volgende vraag gesteld: “Hoe lang kan een brandnetel eigenlijk worden?” Nou we gingen op zoek naar het antwoord. En kwamen bij Wikipedia al snel de nodige informatie tegen over brandnetels. Er zijn volgens de digitale encyclopedie twee soorten, de grote en de kleine brandnetel. Maar gezien de brandnetels op de foto’s doelt de inwoner van Raalte Noord ongetwijfeld op de grote brandnetel, want die kan namelijk maar liefst 2,5 meter hoog worden!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.