hockeyclub smhc huldigt haar kampioenen

De Sallandse Mixed Hockey Club (SMHC) in Raalte heeft zaterdag haar kampioensteams in het zonnetje gezet. Ook deden twee sponsoren een duit in het zakje. Medisch Centrum Heeten schonk SMHC een AED, handelsonderneming ELCO presenteerde nieuwe kleding voor de begeleidingsteam. Het gaat goed met SMHC. “Hockey is de snelst groeiende sport in deze regio”, stelt voorzitter Fred Roelfsema.

“We zien veel nieuwe gezichten op onze hockey fundagen”, aldus Roelfsema. “Mensen die hier voor het eerst komen, verwonderen zich over de leuke en gezellige sfeer binnen onze club. Het motto voor SMHC is dan ook te vangen in een tweetal kreten. Aan de ene kant ‘plezier en prestatie’ en aan de andere kant ‘sportiviteit en respect’. Daar proberen wij met z’n allen binnen de club een balans in te vinden.”

“En dat het werkt blijkt wel uit onze kampioensteams, de gezellige hockeytoernooien en het groeiende ledenaantal. En die groei zien we ook bij de veteranen”, stelt de voorzitter. “Veel mensen vinden het leuk om te bewegen maar ook plezier te hebben. Niet meer op topniveau, maar gewoon gezellig een hockeybal slaan. Binnen de hockeysport kan dit. Twee teams die strijden op het veld tijdens de wedstrijd gaan samen de kleedkamer in, zitten daarna aan de team tafel met een heerlijk glas en een bittergarnituur. Waar vind je dat nog?”

Michiel Dogger overhandigde zaterdag namens Medisch Centrum Heeten BV een AED aan Roelfsema. Dogger, zelf actief hockeyer bij SMHC, vertelt: “Wij als Medisch Centrum Heeten hebben elke dag te maken met de gezondheid van een ieder in Salland. Het is daarom niet verwonderlijk dat we een AED-apparaat schenken.”

De meisjes van SMHC A1 werden afgelopen seizoen kampioen van de KNHB hockeyklasse 2. En dat betekent promotie binnen de KNHB naar de eerste klasse. Door de gedegen training van Heino Logtenberg en de altijd langs de lijn staande coach Rob Kusters, is het team in het afgelopen jaar enorm gegroeid. De meiden werden in het zonnetje gezet met een kampioensborrel in het clubhuis. Daarbij aanwezig ook de familie en vrienden. Ook de meisjes C, die het afgelopen seizoen wisten te promoveren naar de eerste klasse, werden gehuldigd. Het team staat onder leiding van trainer Henk Fikkert en coach Ernst von Heijden.

Handelsonderneming ELCO presenteerde afgelopen weekend nieuwe jacks voor de coaches en de trainers van SMHC. Het Raalter bedrijf is totaalleverancier voor kleding en allerlei zaken die veilig, praktisch en hygiënisch werken mogelijk maken. “Wat de verschillende teams van SMHC hebben laten zien en hebben gepresteerd, daar voelen wij ons bij thuis”, vertelt Wim van Bokhoven van Elco. “Op de vraag of wij iets konden beteken op het gebied van kleding voor coaches en trainers, hebben we dan ook positief gereageerd.” Het laatste jack was voor de voorzitter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.