highland games hoogtepunt kermis haarle

De organisatie van Kermis Haarle kijkt terug op een geslaagde editie. Tot de hoogtepunten behoorden de Highland Games op zaterdagmiddag en ‘Schijt-Je-Rijk’ en de helikoptervluchten op zondagmiddag. Ook de zaterdagavond werd zeer goed bezocht, volgens mede-organisator Ilse Groote Stroek zelfs beter dan vorig jaar. “We hebben een goed jaar gehad”, stelt ze na afloop. “En zondag was het zelfs droog, ha ha!” Daarmee doelend op het slechte weer, dat onlosmakelijk met de Kermis Haarle lijkt te zijn verbonden.

De deelnemers aan de Highland Games moesten, natuurlijk gestoken in Schotse kilts, meedoen aan allemaal Schotse spelletjes. Soms draaide het om kracht, soms om behendigheid en soms ook gewoon om de gulle lach. Zoals bij het spel, waarbij de deelnemers eerst een glas whisky moesten drinken en vervolgens tien rondjes moesten tollen om een fles. Met natuurlijk de gewenste valpartijen tot gevolg. Bij een ander spel moesten de deelnemers vanuit een waterbak proberen om zo snel mogelijk een boven hen hangende vlag te pakken te krijgen.

Ook ‘Schijt-je-rijk’ bleek een schot in de roos. Op een afgebakend stuk van het terrein werden twee ezels en één koe losgelaten. De omstanders konden een vakje van de geïmproviseerde weide kopen. Als één van de dieren daar op had gepoept, wachtte een prijs. De eerste prijs was maar liefst 300 euro. Niet slecht voor een beetje poep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.