grotenhuis vol vertrouwen na onk punten

Na het succesvol verlopen weekend in het Gelderse Hengelo, heeft het Luttenbergse raceteam Köbo Motorketting Hageveld ook in het pinksterweekeinde uitstekende zaken gedaan. In een deelnemersveld van negentien coureurs eindigde coureur Jarco Grotenhuis op een dertiende plek, hetgeen goed is voor drie punten om het ONK in de Dutch Superbikes. En dus was met name Grotenhuis zelf redelijk tevreden over zijn raceweekend op het stratencircuit in Oss.

Tijdens de eerste trainingssessie liet Grotenhuis zelfs de snelste tijd van iedereen noteren, met verbazing alom als resultaat. Nummer tachtig, wie is dat? Grotenhuis? Nooit van gehoord! Even later bleek de commotie om niets te zijn, toen bleek dat de rijder van het Luttenbergse team de boel bedonderde. Midden op het circuit had Grotenhuis bewust afgesneden, nadat zijn schakelset was afgebroken. En als je een groot deel van het parcours mist, dan kun je wel een goede tijd neerzetten.

“Helaas heb een mechanisch probleempje gehad, al is dat dit jaar trouwens voor het eerst”, sprak de coureur na afloop. “Mijn schakelpootje brak af. Gelukkig was dit snel te vervangen, maar net als in Hengelo móest ik nu in de tweede training (in plaats van al in de eerste, red.) een goede tijd neerzetten. En ik had in Oss nog maar weinig gereden, dus begon ik nu echt te pushen. Met veel moeite kon ik er een lage 1.38 uitpersen, goed voor een teleurstellende zestiende startplek.”

Na de zondag volgde een broeierige Pinkstermaandag vol motorspektakel. Maar een uurtje voor de race viel een heel klein buitje regen. Een kwartier voor de race nog een bui. Toch maar racen op slicks, slecht veertien rondjes. Zitten blijven was het devies. “Voor de race dacht ik nog,” vertelt Grotenhuis, “wie er hier op blijft zitten haalt punten. En punten zijn voor ons belangrijk. Ik had vijf man ingehaald voor de eerste bocht, alleen verloor ik die plaatsen weer net zo hard.”

“Ik verloor aansluiting bij jongens waar ik normaal in de buurt rijd en heb de race op een eilandje gereden. Ik heb er toen maar voor gezorgd dat ik erop bleef zitten”, aldus de coureur van Hageveld. “Ik heb onderweg een aantal valpartijen gezien voordat de race na elf ronden werd afgevlagd vanwege een écht zware bui. Drie mannen voor mij vielen uit. Uiteindelijk dus weer de dertiende plek en drie punten. Ik kijk echt uit naar de race van 14 juni op Assen, omdat ik wil zien of we ook daar verder naar voren kunnen komen. De motor voelt nu echt goed aan, dus ik heb goede hoop.”