groene gemeentewapens weg uit heino

De verwaarloosde gemeentewapens van Heino aan de Zwolseweg en de Raalterstraat, zullen verdwijnen. De gemeente Raalte heeft de Heinose heren Bruggeman en Weber toestemming gegeven om de perkjes vrijwillig te onderhouden, mits aan de voorwaarde wordt voldaan dat er niet wordt teruggevallen op de oude inrichting. Dat betekent dat de burgers zich de moeite kunnen besparen om de wapens te behouden, maar dat zij het openbaar groen wel mogen onderhouden.

De gemeente Raalte reageert daarmee op een brief van Gemeentebelangen, waarin zij niet om de hete brij wenste heen te draaien. “Nu ons onlangs wederom klachten bereikten, vinden we dat de maat nu wel zo langzamerhand vol is. Of u onderhoudt het wapen en de omgeving aan de Zwolseweg op een wijze zoals het oorspronkelijk bedoeld was, of u verwijdert deze”, zo schreef Carla Hoge namens GB op 7 mei. De fractie stelde verder voor om de wapens, inclusief de perkjes, door de omwonenden te laten onderhouden.

Met Plaatselijk Belang Heino is nu overeengekomen dat de wapens van de voormalige gemeente Heino niet gehandhaafd zullen worden. Dit is tevens vastgelegd in de afspraken met de bewoners, samen met een aantal randvoorwaarden, zoals dat er geen kosten op de gemeente verhaald kunnen worden en dat de gemeente zich het recht voorbehoudt om zonder opgaaf van reden de onderhoudsovereenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen. In de verdere invulling van de perkjes zijn de burgers echter vrij. Gehoopt wordt op een creatieve inrichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.