giethmen is klaar voor pony driving salland

Nog twee dagen en dan start in Giethmen de internationaal samengestelde menwedstrijd Pony Driving Salland. Bij dit topsportevenement met Sallandse allure komen zestig van de beste enkel-, twee- en vierspan ponymenners van de wereld samen. Naast prachtige sport biedt het evenement een gevarieerd en aansprekend programma. De toegang is alle dagen (tot en met zondag) gratis, alleen op zaterdag wordt een vergoeding voor een autoparkeerplaats gevraagd.

De hindernissen zijn zo goed als klaar, de stallingstent met zeventig boxen is gereed en alle inschrijvingen zijn binnen. De organisatie is bezig om de laatste eindjes aan elkaar te knopen om deze unieke menwedstrijd tot een succes te maken. Zestig deelnemers uit een achttal landen komen van 25 tot en met 28 juni aan start op de prachtige terreinen in Giethmen, aan de voet van de Lemelerberg. De complete Nederlandse top neemt het op tegen deelnemers uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Zweden en de Verenigde Staten.

De wedstrijd vindt plaats op de thuisbasis van vierspanner en initiatiefnemer Jan Antonissen. Antonissen en zijn team hebben onder leiding van de internationaal bekende parcoursbouwer Johan Jacobs acht prachtige hindernissen gebouwd voor de marathon op zaterdag 27 juni. Het internationale jurycorps van deze CAI-B wedstrijd voor enkel-, twee-en vierspan pony’s staat onder leiding van Peter Bonhof. Hij wordt geassisteerd door enkele juryleden uit Spanje, België, Duitsland en Nederland. Bondscoach Tjeerd Velstra heeft deze wedstrijd aangewezen als observatiewedstrijd voor het WK, dat van 13 tot en met 16 augustus wordt verreden in het Duitse Greven-Bockholt.

Pony Driving Salland biedt vier dagen ponytopsport en entertainment. Na de veterinaire keuring op donderdagmorgen, rijden de enkelspannen pony’s hun dressuurproef. Op vrijdag gaat het evenement verder met de dressuur en rijden de twee- en vierspanners hun dressuur. Op zaterdag is de spectaculaire marathon met acht hindernissen op het hoofdterrein, waar de deelnemers de snelheid, wendbaarheid en durf van hun pony’s – en zichzelf – testen. Op zondag 28 juni wordt de wedstrijd beslist met de afsluitende vaardigheid. Het gedetailleerde programma staat op staging2.ponydrivingsalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.