gejuich en gelach bij drekrace in marienheem

Ook de tweede dag van het 25ste Midzomerfeest in Mariënheem is prima verlopen. De eerste wapenfeiten kwamen vrijdagmiddag van de Mariënheemse basisschooljeugd, die per groep een circusvoorstelling hadden voorbereid. Op het feestterrein werden deze voorstellingen onder toeziend oog van vele ouders, opa’s, oma’s en bekende opgevoerd. Aansluitend konden de kids hun gang gaan op de kermis, die voor deze gelegenheid extra vroeg was open gegaan.

In het begin van de avond was het de beurt aan de jeugd van 12 tot 16 jaar. Voor hen stond er een drekrace op het programma, maar dat had getuige de grote publieke belangstelling ook veel andere mensen nieuwsgierig gemaakt. Het was gezellig druk toen het startsein voor de fietsmanches werd gegeven. Toen even later enkele crossmotoren onder luid gejuich de route rond de midzomerboom zo snel mogelijk probeerden af te leggen, werkte dat door op de lachspieren. Vooral toen een enkeling de snelheid van de motor niet kon bedwingen en in de waterbak belandde.

Later op de avond werd de winnaar van de prijsvraag die op donderdagavond werd gehouden bekendgemaakt. De vraag was om van alle voormalige midzomerbruidsparen het trouwjaar in te vullen. Miep Jansen kwam hierbij als winnaar uit de bus en zij zal zondagavond dus met de luchtballon mee omhoog gaan. Direct daarop werd de uitslag bekend gemaakt welke straat dit jaar in Mariënheem het mooist versierd is. Door een onafhankelijke jury uit Haarle is De Wildbaan gekozen als winnaar, gevolgd door Het Hobers, De Veenen, Krusestraat en De Hagebelt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.