expositie van iconen in de olster dorpskerk

De Olster Dorpskerk is in juni, juli en augustus elke vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Gedurende deze drie maanden is er een tentoonstelling over iconen, beschikbaar gesteld door deelnemers aan cursussen in parochieverband De Hoeksteen Zuid Oost Salland. Naast de tentoonstelling van de iconen, kun je ook de kerk op je gemak bezichtigen of genieten van het prachtige Oeckelen-orgel.

Iconen, die vaak ‘vensters op de eeuwigheid’ worden genoemd, zijn schilderingen op houten panelen met afbeeldingen van bijbelse figuren. In de meeste werken speelt symboliek een grote rol en wordt er van donker naar licht gewerkt. De lichte kleuren, waaronder de goudkleur, staan voor de aanwezigheid van Gods licht. De afbeeldingen proberen de afstand tussen de heiligen uit de bijbel en de gelovigen van nu te verkleinen, maar de ware bestaansreden van een icoon is het gebed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.