eervolle vermelding en award voor leerlingen

Drie leerlingen van de Wijhese Capellenborgschool hebben donderdag een roos met eervolle vermelding gekregen, terwijl drie andere leerlingen uit handen van burgemeester Ton Strien een award overhandigd kregen. Hiermee werd uiting gegeven aan de waardering voor de wijze waarop de leerlingen hun maatschappelijke stage ‘met veel lof’ hebben ingevuld. Het is het eerste jaar dat de prijzen door het Platform Vrijwilligerswerk Olst-Wijhe zijn uitgereikt.

Hieraan voorafgaand lieten ruim 55 leerlingen op de Capellenborg op creatieve wijze aan hun ouders en bekenden zien wat zij in hun maatschappelijke stage hebben gedaan. Die stage is een vorm van leren waarbij leerlingen kennismaken met allerlei aspecten van de samenleving. Zo leren zij onder andere verantwoordelijkheid dragen door het buitenschools uitvoeren van vrijwilligersactiviteiten. De stage in het schooljaar 2008/2009 was 24 uur. Vanaf 2011 wordt dit minimaal 72 uur, verdeeld over meerdere schooljaren.

Na afloop van de presentatiemarkt vertelde Everlien Schoterman van het Platform dat de organisaties positief hebben gereageerd op de inzet van de leerlingen. Zes leerlingen kregen een ‘eervolle vermelding’ voor hun inzet en enthousiasme tijdens de stage bij de verzorgingshuizen Het Averbergen en De Leiboom. Ton Strien overhandigde deze leerlingen een speciale roos namens de bewoners en collega’s van deze instellingen.

Volgens twee organisaties hadden drie leerlingen het uitmuntend gedaan in de begeleiding van kindergroepen, te weten Marlis Vollenbroek, Maik Hillebrand en Jelle Lucassen. Zij ontvingen uit handen van Ton Strien de Award 2009 met als cadeau een usb-stick. Marlis en Maik deden hun maatschappelijke stage bij de Olster Gymvereniging (OSV’95) en Jelle Lucassen bij STT-produkties, bureau voor jeugd- en jongerentheater (circus voor kinderen).

De leerlingen waren zichtbaar ingenomen met de aandacht en deze eer, als ook hun docenten en ouders. Tot slot bedankte Ton Strien alle leerlingen voor hun inzet en hun presentaties, de organisaties voor het aanbieden van de stageplaatsen aan leerlingen en het Platform Vrijwilligerswerk voor de prijsuitreiking.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.