eerste kwekerijdag marienheem groot succes

Arjan en Elise Schepers, van de Mariënheemse kwekerij Arjan Schepers Vaste Planten, kijken tevreden terug op de eerste kwekerijdag. Ondanks het frisse weer wisten zondag enkele honderden bezoekers de weg naar de kwekerij te vinden.

Ongeveer anderhalf jaar geleden verhuisden Arjan en Elise met hun kwekerij van bijzondere vaste planten van Zwolle naar Mariënheem. Daar zijn zij helemaal opnieuw begonnen met het aanleggen van de kweekborders en een verkoophoek. Na een jaar hard werken werd het tijd om iets leuks te organiseren op de kwekerij. Met nog een tiental andere kwekers werd uiteindelijk het idee voor de eerste Mariënheemse kwekerijdag geboren.

Het aanbod op de kwekerijdag was zondag zeer divers, waardoor er voor iedereen wat te vinden was. Je kon onder andere vaste planten, rozen, bomen, hortensia’s, bollen en dahlia’s krijgen. En naast de verschillende gespecialiseerde kwekers waren ook de Sallandse afdeling van de tuinvereniging Groei & Bloei en de Stichting Tuinen Mien Ruys uit Dedemsvaart van de partij en konden bezoekers met al hun tuinvragen terecht bij Ineke Overwijk, tuinontwerpster en beplantingsdeskundige.

Tegen alle voorspellingen in bleef het tot een uur of zes droog en konden alle bezoekers op hun gemak een kijkje nemen op de kwekerij. Al met al was het een zeer geslaagde dag, die volgens Arjan en Elise volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.