Home / archiefcentraal / de plastic vuilniszak keert terug in raalte

de plastic vuilniszak keert terug in raalte

De plastic vuilniszak keert terug in het Raalter straatbeeld. Vanaf september wordt eens per maand op die manier plastic en ander kunststof verpakkingsmateriaal opgehaald. Het is een proef van een jaar, daarna bekijkt Raalte of ze op die manier verder wil met de inzameling. De inzameling met grijze en groene containers gaat gewoon door.

Op 1 januari van komend jaar is iedere gemeente in Nederland verplicht plastic en ander kunststof materiaal gescheiden in te gaan zamelen. De rijksoverheid had eerst geprobeerd fabrikanten minder verpakking te laten produceren. Maar nu de sector niet zelfregulerend te werk gaat, springt de overheid in. Via de burgers wordt het plastic ingezameld. De fabrikant betaalt dat in feite via een aparte verpakkingstax. Met die tax hoopt de overheid nog altijd op vermindering van verpakking. Door inzameling kan er in ieder geval gerecycled worden.

Eerder al vroegen we de verschillende Raalter raadsfracties hoe zij vinden dat de inzameling georganiseerd moet worden. CDA-raadslid Jan Oosterwechel zei destijds: “Je zou er aan kunnen denken om de inzameling van plastic gelijk met het oud papier te regelen.” Volgens Gemeentebelangen Raalte bieden vaste verzamelbakken voor kunststof uitkomst, zoals nu ook het geval met glasbakken.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.