dalfsen opkomst 40 procent pvda verliest

Zo’n veertig procent van de stemgerechtigden in de gemeente Dalfsen heeft donderdag een gang naar de stembus gemaakt voor de Europese verkiezingen. Vijf jaar geleden (2004) lag dat percentage nog zeven procent hoger.

De meeste stemmen gingen in de gemeente Dalfsen naar het CDA (3.158). Als tweede eindigde de ChristenUnie/SGP, dat met 1.341 stemmen de nummer drie (PVV) ver achter zich liet. In totaal kreeg de Partij voor de Vrijheid, dat donderdag voor het eerst meedeed aan de verkiezingen voor het Europees Parlement, in de gemeente Dalfsen 859 stemmen. De VVD (735) en de PvdA (659) eindigden respectievelijk als vierde en vijfde. Vooral voor de Partij van de Arbeid een flink verlies, want in 2004 kreeg de partij nog 1.566 stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.