cda seniorenwoningen op ijsselgouwe

Er moeten seniorenwoningen komen op het IJsselgouwe-terrein in Heeten, koop- en huurappartementen, die niet nu al, maar eventueel later verbonden worden met de zorg van Stevenskamp. Dat bepleiten de CDA-raadsleden Jan Oostewechel en Frans Wichink Kruit in een open brief aan het Raalter gemeentebestuur.

Het CDA wilde in oktober 2008 al – met behulp van een raadsmeerderheid – een onderzoek afdwingen naar de toekomst van het IJsselgouwe-terrein. Dat ging toen niet door omdat het college zonder motie al beloofde met plannen te komen. Maar een half jaar later ligt er nog steeds geen voorstel. En dat, terwijl Oostewechel via ambtenaren vernam dat er achter de schermen wel aan ideeën wordt gewerkt.

Er liggen plannen van Altus/Woonzorg Nederland voor twaalf vrijstaande woningen, vijf grondgebonden seniorenwoningen en 52 zorg gerelateerde appartementen. Maar – zo heeft Heeten zich volgens Oostewechel eerder uitgesproken – er is vooral ook behoefte aan koop- en huurappartementen op het terrein, zonder dat er een directe relatie is met een zorgvraag. “Mensen willen levensloopbestendig wonen, zodat op een later moment de zorg geboden kan worden door bijvoorbeeld zorgcentrum Stevenskamp”, aldus Oostewechel. Hij vraagt in de open brief aan de raad dit standpunt van Heeten te verwerken in de plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.