Home / archiefcentraal / cameras zoomen in op salland festival

cameras zoomen in op salland festival

Het Salland Festival kent zaterdagavond en zondagmiddag de grote publieke optredens in de feesttent op de Domineeskamp. Zaterdagmiddag was er al al een prachtig voorproefje te zien in het centrum van Raalte. Eerst in een optocht en later afzonderlijk presenteerden de groepen zich aan het publiek. Het Raalter college had donderdagavond al uitgebreid kennis gemaakt met het internationale gezelschap.

Videocamera’s en fototoestellen zoomden en klikten zaterdag al volop tijdens de optredens. De uitdossingen alleen al zijn de moeite van het bekijken waard. Dans en muziek brengen je naar andere sferen. De gasten die van overal van de wereld afkomstig zijn, trokken langs een geïnteresseerd winkelend publiek. Daar waar optredens verzorgd werden, was de straathoek al snel een knooppunt waar je niet meer langs kon.

Zondagmorgen is in de Pauluskerk aan de Hartkampweg een oecumenische dienst. Dat is ieder jaar weer een indrukwekkende bijeenkomst, ook voor niet gelovigen. De verschillende groepen verzorgen namelijk een muzikale bijdrage aan de viering, dat met het nodige ceremoniële vertoon gepaard gaat.

Tot zaterdag werden scholen en verzorgingstehuizen bezocht door de folkloristische groepen. Vrijdagmiddag kwamen mensen via Rode Kruis en De Zonnebloem naar de Domineeskamp, waar een grote tent staat. Zondagavond hebben de dansgroepen vrijaf. Dan gaan ze met z’n allen zwemmen in Tijenraan, waarna er her en der in Salland feestjes gebouwd worden, samen met de gastgezinnen. Maandag zijn er nog optredens in Salland. En dinsdag is het allemaal al weer afgelopen. De bussen rijden dan Europa weer in, of naar Schiphol, voor ‘terug naar huis’.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.