bouw zwols ziekenhuis start in september

De bouw van één nieuw Zwols ziekenhuis is weer een stap dichterbij gekomen. Maandag hebben de Isala Klinieken en een bankenconsortium van Rabobank, BNG en Fortis hun krabbel gezet onder de financieringsovereenkomst voor de nieuwbouw, die moet leiden tot het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland.

“Met het ondertekenen van de financieringsovereenkomst staat niets meer de nieuwbouw van Isala in de weg”, aldus Marjanne Sint, bestuurvoorzitter Isala Klinieken. “Isala Klinieken is het eerste ziekenhuis dat op een verantwoorde manier en zonder financiële steun van het rijk de nieuwbouw weet te financieren. Dat banken ons in deze tijd van financiële krapte zoveel geld willen lenen, geeft aan dat zij, net als wij, ervan overtuigd zijn dat Isala een gezonde toekomst voor zich heeft. De nieuwbouw kan nu echt van start. We krijgen straks een nieuw ziekenhuis dat past bij onze ambities.”

Rabobank IJsseldelta, huisbankier van Isala Klinieken, is trots dat zij in deze tijd, waarin de financiering van complexe investeringen niet gemakkelijk is, in staat blijft de verbindende schakel te zijn. Directievoorzitter Trudy Huisman licht dit toe: “De financiering van de nieuwbouw van Isala is ook bijzonder door de omvang van de financiering in deze tijd van kredietcrisis, waarin het financieren van complexe en grote projecten niet gemakkelijk is.”

“Met het vertrouwen dat de Rabobank geniet als stabiele partner in de financiële wereld zijn we in staat geweest een stevig consortium te vormen met Fortis en BNG. Vanuit dit consortium wordt het financieringsarrangement van 442,5 miljoen euro verstrekt. Dit alles maakt dat ik trots ben dat wij als Rabobank in Zwolle onze kracht van de coöperatie hebben kunnen laten zien door partijen met elkaar te verbinden en hiermee bij te dragen aan de ambities van Isala.”

De nieuwbouw start in september van dit jaar. Het bouwproces zal een impuls geven aan de economische activiteiten in de regio. “Dit betekent dat ook ondernemers in deze regio zullen profiteren van deze investering. En daar heeft de economie baat bij”, aldus Trudy Huisman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.