bieb nieuwe kernpartner dorpshuus heino

De Bibliotheek Raalte gaat zich nadrukkelijker bezig houden met de ontwikkeling van het Dorpshuus Heino. Samen met de gemeente Raalte en woningstichting Salland Wonen vormt de bieb een kerngroep, die werkt aan de plannen om het dorpshuis vorm te geven.

Dit wil overigens niet zeggen dat de Heinose bibliotheek per definitie naar het dorpshuis verhuist. “Wij waren van begin af aan al betrokken bij de gesprekken voor het dorpshuis, maar zijn nu een kernpartner”, zegt Frederique Westera namens Bibliotheek Raalte. “In de komende periode gaan we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en daarbij speelt de financiële haalbaarheid een grote rol”, aldus Westera, die verder benadrukt dat het belang voor Heino voorop staat. “Wij willen het beste voor Heino.”

Het beoogde dorpshuis moet een ontmoetingsplek worden voor het verkrijgen van informatie, voor educatie, cultuur en activiteiten voor jong en oud. Door te kiezen voor een concept waarbij samenwerking tussen de verschillende participanten het uitgangspunt is, kan er een programmering neergezet worden die een toegevoegde waarde heeft op het huidige aanbod en die aantrekkelijk is voor de inwoners van Heino. Alles met als belangrijkste doel om het voorzieningniveau in Heino op peil te houden en zelfs uit te breiden. Het dorpshuis moet een voorziening voor de langere termijn worden.

Dat er voldoende draagvlak is onder de bevolking en de lokale verenigingen bewijzen de 1.700 handtekeningen en de 29 intentieverklaringen die de acties van Stichting Dorpshuis Heino en Plaatselijk Belang Heino hebben opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.