Home / archiefcentraal / zoon wijst stemmers op de legitimatieplicht

zoon wijst stemmers op de legitimatieplicht

Raalter burgemeester Piet Zoon blijft actief met het aanmoedigen van alle kiezers in de gemeente Raalte, om op donderdag 4 juni (Europese verkiezingen) naar de stembus te gaan. Eerder deze maand stuurde Zoon alle nieuwe kiezers (ruim 1.000) persoonlijk al een brief. En nu wijst hij alle burgers – die stemgerechtigd zijn – erop, dat ze bij het stemmen hun legitimatiebewijs niet vergeten.

Het is bij de Europese verkiezingen namelijk verplicht om je bij het uitbrengen van je stem te legitimeren. Om te stemmen heb je een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) en de stempas nodig. Zonder stempas en geldige legitimatie kun je niet stemmen. Als je de stempas kwijt bent of niet hebt ontvangen, dan kun je tot dinsdag 2 juni een nieuwe stempas aanvragen bij de afdeling Publiekszaken. Op donderdag 4 juni kun je van 07.30 tot 21.00 uur in elk stembureau in de gemeente Raalte stemmen. De uitslag wordt overigens niet op diezelfde dag bekendgemaakt.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.