wijhese haalt tmf vj saar bij modeshow

De Wijhese Francien Korstanje houdt dinsdag 26 mei samen met studiegenoot Rutger Post een modeshow op Hogeschool Windesheim in Zwolle. In de show, die gepresenteerd wordt door TMV-VJ Saar Koningsberger, staat duurzaamheid centraal.

Francien en Rutger volgen de minor Eventmanagement. Zij hebben de opdracht gekregen om studenten en medewerkers van Windesheim bewust te maken van duurzaamheid. “We willen het niet hebben over thema’s als energieverbruik, want daar heeft iedereen wel een beetje genoeg van”, aldus de uit Wijhe afkomstige Francien. “We willen ons concentreren op iets waar studenten dagelijks mee bezig zijn. Juist, kleding.” Met een modeshow proberen beide studenten te laten zien dat duurzaam niet zo ‘geiten-wollen-sokkerig’ is als het misschien klinkt.

Om 11.15 uur begint de eerste sessie en om 12.30 uur de tweede. Alle modellen dragen ‘fairtrade’ kleding. Dit is kleding die duurzaam geproduceerd is of uit duurzame producten bestaat, zoals biologisch katoen. Ook goede omstandigheden en een redelijk loon, voor de werknemers die de kleding maken, zijn belangrijke punten bij fairtrade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.