Home / archiefcentraal / weer veiliger kruispunt voor fietsers er bij

weer veiliger kruispunt voor fietsers er bij

Het kruisingsvlak Zuthemerweg-Zwolseweg in Heino is sinds dinsdag een stuk veiliger voor fietsers. Het fietspad langs de Zwolseweg heeft namelijk die bekende opvallende rode kleur gekregen én het kruisingsvlak is verhoogd aangelegd.

Voor fietsers was het altijd een gevaarlijk kruispunt, om meerdere redenen. Ten eerste komt een deel van de fietsers onder de tunnel onder de N35 vandaan. Ze komen als het ware uit een kuil fietsen, zodat je ze over het hoofd ziet. Tegelijk is het uitzicht op het fietspad sterk belemmerd door allerlei borden langs de weg, zoals de plattegrond van Heino en een bord dat aangeeft dat het industrieterrein beveiligd is tegen diefstal.

En dan heb je in de spits ook nog de ‘sluiproutechauffeurs’ die niet uit Heino, maar vanaf de verkeerslichten en uit de richting Raalte de binnenlanden van Laag Zuthem induiken. Het fietsvlak op het kruispunt is dus niet voor niets aangepast.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.