vvd heeft geen moeite met muziekkoepel

De VVD-fractie heeft geen moeite met de komst van een nieuwe muziekkoepel in de gemeentetuin van Heino. “Het is een mooi initiatief en een mooi ontwerp dat een centrale plek in Heino verdient”, aldus de fractie, die ervan uitgaat dat het initiatief via de reguliere procedures wordt behandeld.

Zoals bekend stuit het initiatief op bezwaren bij bewoners van de Plataan, die overlast vrezen. Onlangs organiseerde het Raalter college een informatie-avond over deze kwestie. Met name omwonenden maakten van deze gelegenheid gebruik om hun bezwaren nog eens te onderstrepen. Voorafgaand aan deze bijeenkomst is de VVD-fractie al enkele malen eerder door bewoners van de Plataan benaderd. Bovendien heeft de fractie in die periode contact gezocht met de initiatiefgroep om hún mening te horen.

Fractievoorzitter Ben Nijboer: “Van de initiatiefnemers hebben we gehoord dat ze open staan voor overleg met omwonenden over aanpassingen op bepaalde onderdelen. Om zo te kijken op welke wijze er, op basis van het gekozen ontwerp, aan de bezwaren tegemoet kan worden komen. Het zou mooi zijn als de omwonenden van die handreiking gebruik zouden maken.”

De VVD is overigens de enige fractie in de gemeente Raalte die een gezamenlijke brief aan de initiatiefnemers niet heeft ondertekend. “Het is onjuist om als gemeenteraad op deze manier dwars door maatschappelijke initiatieven heen te fietsen. Dit is een zaak voor de initiatiefnemers, de omwonenden en het college, die toetst of de aanvraag aan eerder vastgestelde afspraken voldoet. Als de raad de indruk heeft dat er iets niet goed gaat, moet men zich tot het college richten: De collegeleden zitten daarvoor!”

Verder hoopt de VVD-fractie dat dit initiatief, al dan niet met enkele aanpassingen, nu eens wél doorgaat. “Het lijkt inmiddels een patroon in Heino te worden. Iedereen roept dat er ook in Heino eens iets moet gebeuren, maar áls er een initiatief is, gebeurt er telkens iets waardoor alles in de vertraging schiet… Wat ons betreft moet het motto in Heino worden: Het kan wél!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.