volop handbal op heetense voetbalvelden

Het 62ste Gerda Schuitert Toernooi is zaterdag onder stralende omstandigheden van start gegaan op de voetbalvelden van de SV Heeten, waar liefst tien handbalvelden waren uitgezet. Waar de organisatie vooraf nog rekening hield met enige regen of buien, was er een strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Zondag is de tweede dag van het toernooi.

Het Gerda Schuitert Toernooi is de grootste handbalhappening van Nederland met ongeveer 1.500 deelnemers. Schuitert – 90 jaar inmiddels – zette het toernooi op in Wesepe. Heeten heeft dit jaar de organisatie omdat het vijftig jaar bestaat.

Zaterdagmorgen heette Willy Wissink namens handbalvereniging Plus Severijn Heeten iedereen welkom. Henny Nijboer opende het toernooi namens de afdeling Oost van het NHV. Vanaf dat moment was het een schitterend gezicht om op de tien uitgezette handbalvelden de diverse teams fanatiek te zien strijden voor de overwinning.

In de ochtend waren veertig C-jeugd teams aanwezig in tien verschillende poules. Voor hen was het een hele nieuwe belevenis om op het gras een wedstrijd te spelen, maar al gauw hadden ze door dat een bal wat minder stuitert op zo’n veld in vergelijking met een veld in de zaal. Ook voor de scheidsrechters was het even goed kijken naar de uitgezette lijnen, maar ook dat viel allemaal best mee. Nadat alle wedstrijden waren uitgespeeld werd door de voorzitter van het NHV Oost de heer Hans van Riel, een bal overhandigd aan de winnaars van de poules. Die winnaars kun je vinden op staging2.handbalheeten.nl

Daarna was het de beurt aan de D-jeugd die met 39 teams aanwezig waren. Ook hierbij waren de speelsters weer bijzonder fanatiek en werd er volop gevochten voor de bal. Daarbij flink aangemoedigd door de aanwezige ouders en supporters. Ook voor deze poulewinnaars was er aan het eind een bal beschikbaar en voor alle aanwezige speelsters en spelers was een kleine attentie beschikbaar. Ook hun uitslagen vind je hier.

De organisatie was na afloop bijzonder tevreden over het verloop van de eerste dag en hoopt van harte dat het ook zondag weer zo zal verlopen, hoewel ze wat angstig vooruitkijken naar de weersvoorspellingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.