vlaams festival promoot zich op ribsenblues

Een delegatie van het eerste ‘Festival van de Lage Landen’ in Eeklo (Oost-Vlaanderen) zal bezoekers van Ribs&Blues tijdens het Pinksterfestival in Raalte informeren en enthousiast maken over dit eerste Nederlandstalige muziekfestival voor Vlaanderen en Nederland op 11 en 12 juli.

De contacten daarvoor zijn gelegd via de Raaltese Mia Nijland. Zij is een van de oprichters van La Manière, mede-organisator van het Vlaamse festival en verantwoordelijk voor de promotie in Nederland. La Manière in Eeklo wil, kort samengevat, de sociale, culturele en economische samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen stimuleren.

Het affiche van het tweedaagse muziekfestival is indrukwekkend. Nederland is 11 en 12 juli vertegenwoordigd met onder meer Nick & Simon, Frans Bauer, Frank Boeijen, René Froger en Rob de Nijs. Zij ontmoeten op het podium bijvoorbeeld hun Belgische tegenhangers Raymond van het Groenewoud, Dana Winner en Clouseau. Per dag worden er zo’n 35.000 bezoekers verwacht in Eeklo.

Belangstellenden kunnen bij de delegatie van La Manière (in één van de bekende Ribs&Blues-huisjes midden op het terrein) vast proeven van de streekspecialiteit ‘Vlaamse Neuzen’. Mia Nijland en haar compagnon Inge Kroes, hopen al op stromen Sallanders die in juli richting Eeklo afreizen, niet alleen voor het Festival van de Lage Landen op 11 en 12 juli maar ook voor het internationale ballooning festival op 25 en 26 juli. “Ik heb al contact gelegd met de TCR over gezamenlijk vervoer”, zo vertelt Mia enthousiast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.