villa annie in schoonheten opent deuren

Villa Annie is een oud landhuisje aan de rand van Landgoed Schoonheten. Eigenaren zijn Han van de Mars en Jenny Bakker. Ze hebben het prachtig gelegen huis, nadat ze het zo’n veertien jaar geleden kochten, flink opgeknapt. En nu is het tijd om ook anderen van hun plekje te laten genieten. Vanaf zondag 10 mei gaan de deuren van Villa Annie open voor het publiek. Het wordt een thee- en koffieschenkerij die je kunt gebruiken als startpunt voor een wandeling of een steptocht of waar je kunt rondneuzen in een kleine collectie brocante.

Het initiatief komt van Jenny. “Ik sta al 22 jaar met veel plezier voor de klas, maar ik vind het leuk om daarnaast ook nog iets te anders te doen. Voordat ik zo’n veertien jaar geleden naar Schoonheten kwam, woonde ik in Groningen. Daar had ik ook een eigen bedrijfje waarmee ik slender you-lessen verzorgde voor mensen met reuma. Dat bedrijfje heb ik verkocht toen ik hier naartoe kwam. Acht jaar geleden ben ik begonnen met de plannen. Maar van de gemeente mochten we toen niet zoveel. Wethouder Jansen is hier indertijd nog geweest, maar daar is het ook bij gebleven. Maar in het kader van de herstructurering van het platteland mag er tegenwoordig veel meer. Toen ik dus in mei vorig jaar opnieuw bij de gemeente aanklopte, ging het licht wel op groen!”

De kaart van Villa Annie is klein. Je kunt er een kopje koffie of thee drinken (de theekaart bestaat uit achttien soorten losse thee), een eigengebakken appeltaartje nuttigen, genieten van een bescheiden lunch of (op afspraak) ‘high teaen’ Voor de kinderen is er een kleine speeltuin met een schommel, een glijbaan, een wip en een zandbak. Han en Jenny werken op dit moment nog aan enkele fiets-, step- en wandelroutes die je als GPS-beschrijving mee kunt krijgen. De omgebouwde schuur is ook beschikbaar voor kleine vergaderingen (tot 25 personen).

Han en Jenny hebben het schuurgedeelte van hun huis omgebouwd tot een rustruimte. Daar wordt ook een deel van de collectie brocante (oude, klassieke meubeltjes, maar ook kroonluchters) getoond. “Ik ben gek op oude spulletjes”, vertelt Jenny. “Als we in Frankrijk of België op vakantie zijn, gaan we altijd even rondsnuffelen op rommelmarkten.” Toen Han en Jennie het huis hadden gekocht, besloten ze om het zoveel mogelijk in de oude staat op te knappen. “De naam Villa Annie is hier in de buurt bij veel mensen bekend”, vertelt Han. “Die naam dankt het huis aan de mensen die het huis in 1918 hebben laten bouwen. Het was van een werknemer van de molen in Heeten en zijn vrouw Annie. Hoewel het hier net niet meer onder Landgoed Schoonheten valt, hebben ze het wel in de stijl van de panden op het landgoed laten bouwen.”

Jenny en Han zijn bezig om arrangementen samen te stellen in samenwerking met andere horecagelegenheden in de regio. “Zo verhuren we de steps in samenwerking met restaurant Reimink in Heeten. Met de Lepelaar op de Eikelhof hebben we ook een arrangement. Je begint hier met een kopje koffie met gebak, vervolgens ga je op de step naar de Eikelhof, daar krijg je een lunch aangeboden en vervolgens ga je op een oude solex weer terug. We hopen nog met veel andere partijen dergelijke samenwerkingen vorm te geven.” De twee hebben overigens geen van beide een noemenswaardige horeca-achtergrond. Han: “En dan moeten we zo meteen ook nog zelf serveren. Dat zal me wat worden, ha ha!”

“Sommige mensen in de buurt waren aanvankelijk best een beetje afwachtend”, vertellen Jenny en Han. “We wonen hier in een prachtige, rustige omgeving en iedereen wil graag die rust behouden. Sommigen dachten dat het een soort kinderboerderij zou worden. Maar die kunnen we dus echt geruststellen. Het wordt hier geen speeltuin. We willen alles zoveel mogelijk doen in samenspraak met de omwonenden en de mensen uit de omgeving. Zo zouden we aanvankelijk zondag om 10.30 uur open gaan. Maar zo rond die tijd komt net de klootschietclub van buurthuis ’t Scheultie langs ons huis. Als er dan een auto in de berm staat, is dat behoorlijk lastig. En daarom hebben we besloten om dan maar een half uurtje later open te gaan op zondag. Leven en laten leven, daar geloven we in!”

Villa Annie is te vinden aan de Veldzichtweg 6 in Schoonheten, telefoon: 0572-381639 en 06-10197820. Villa Annie is in de periode van mei tot en met september op vrijdag en zaterdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kun je er het gehele jaar op afspraak terecht. Voor meer informatie zie staging2.villa-annie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.