vijftiende vechtdalfietstocht op zaterdag

Toerclub Dalfsen houdt traditiegetrouw op de laatste zaterdag van de maand mei de Vechtdalfietstocht. De komende editie van 30 mei is de vijftiende. De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 30, 45, 65 en 80 kilometer. Start- en eindpunt van de tochten over verschillende afstanden is bij clubgebouw Kadans in Dalfsen.

De Vechtdalfietstocht is bovendien een onderdeel van de Internationale Vechtdaltoer. Deelnemers hieraan kunnen kiezen uit routes van 125, 150 en 200 kilometer. Starten voor de 125 kilometer kan tussen 7.00 en 10.00 uur; voor de 150 kilometer tussen 7.00 en 9.00 uur en aan de 200 kilometer tussen 7.00 en 8.00 uur. Deze routes voeren de deelnemers langs het Vechtdal naar Duitsland.

De routes van de Vechtdalfietstocht lopen overwegend langs de rivier de Vecht. In grove lijn voeren de routes via Ommen (30 km), Junne (45 km), Mariënberg (65 km), Boswachterij De Oldemeijer (80 km) en Hardenberg. Op de terugreis volgt nog een laatste ravitaillering bij de zandverstuiving van De Sahara. Via buurtschap Giethmen en het landelijk dorpje Vilsteren gaat het verder stroomafwaarts langs de Vecht weer naar de finish in Dalfsen.

Starten voor de 30, 45 en 65 kilometer kan tussen 9.00 en 14.00 uur, voor de 80 kilometer kun je beginnen tussen 9.00 en 13.00 uur. Onderweg krijg je fruit en drinken aangeboden door de Rabobank. De toerclub heeft onderweg verzorgingsposten ingericht. Drukke kruispunten worden zoveel mogelijk gemeden, maar daar waar er geen ontkomen aan is, staan duidelijke waarschuwingsborden of verkeersregelaars. Ook staat er een servicedienst stand-by.

Voor meer info kun je terecht op staging2.toerclubdalfsen.com, bij Bert Lindeboom (0529-431420) of stuur een mailtje naar de toercommissie: toercommissie@toerclubdalfsen.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.