verenigingsgebouw de bastiaan geopend

Administratrice Rita Frijns mocht namens een groep van 35 vrijwilligers voor het eerst de sleutel omdraaien. Maar voor zij De Bastiaan opende, onthulden vijf kinderen een gedenksteen in de muur van het gebouw met de tekst: “Door samen te gaan is dit gebouw ontstaan; 6 januari 2008; Hervormd-Gereformeerd.”

Drie heren die heel nauw waren betrokken bij de bouw van De Bastiaan werd de eer gegund om het verenigingsgebouw als eerste te betreden. Samen met hun echtgenotes schreden ze door een erehaag naar binnen, waar de dames verrast werden met een bloemetje. Sprekers op zaterdagmiddag waren naast voorzitter van de kerkenraad Cees Vonk, ook burgemeester Strien, de heer Doeksen (voorzitter van de bouwcommissie) en de heer Menkveld, voorzitter van de interieurcommissie. Alle vier staken de loftrompet over het resultaat van het bouwproject en de inzet van de vele vrijwilligers.

Onbekenden schonken de grote lampen in de hal en de luiken voor De Bastiaan. Van de gemeente Olst-Wijhe ontving de kerk het aanvullend ophangsysteem voor kunstwerken. In het kader van zijn 25-jarig jubileum schonk dokter Kampinga de kerk een defibrillator. Van omringende kerken, parochies en particulieren mochten tevens leuke geschenken in ontvangst genomen worden. Er waren honderd wedstrijdballonnen opgeblazen, maar er gingen er slechts 98 de lucht in. De kleine mannetjes Roel Grobbe en Ewout van de Scheer namen de ballon mee naar huis.

Het verenigingsgebouw naast de kerk in Olst is mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de kunstactie ‘4xK’ in de kerk. De opbrengst daarvan was liefst 17.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.