veel jeugd bij aed cursus in lierderholthuis

Lierderholthuis telt sinds maandag ruim honderd vrijwilligers die in bezit zijn van het certificaat ‘Reanimatie en AED-gebruik’. Allen kunnen in het geval van een hartstilstand eerste hulp verlenen. Vorig jaar slaagden al tachtig inwoners voor de herhalingscursus, maandag werd aan 21 nieuwe cursisten het certificaat uitgereikt. In Lierderholthuis en omgeving hangen vier AED-apparaten.

Opvallend bij laatste de cursus ‘Reanimatie en AED-gebruik’ in Lierderholthuis was het grote aantal spontane aanmeldingen van jeugdigen. De helft van de deelnemers was jonger dan achttien jaar. Ietje Scholten, die samen met haar zoon Robert de cursus heeft geleid, toonde zich daarmee blij verrast. “Fantastisch, heel mooi dat zij deze verantwoordelijkheid nemen. Uit de vragen die ze stellen blijkt ook duidelijk hoe betrokken ze zijn.”

De inwoners die in het bezit zijn van een certificaat worden ieder jaar door de initiatiefgroep ‘Hart voor Lierderholthuis’ uitgenodigd voor het volgen van een herhalingscursus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.